magistr.edu.uz ro’yxatdan o’tish barcha savollarga javoblar

Telegramda o'qish

magistr.edu.uz portalidan ro’yxatdan o’tishda ko’p beriladigan savollarga javoblar.

1.Savol: Turdosh boʻlmagan yoʻnalishlarga topshirsam boʻladimi?

Javob:Yoʻq, bu yildan faqat turdosh yoʻnalishlarga topshirish mumkin.

2.Savol: Imtihon qayerda va qay tarzda boʻladi?

Javob:Imtihon qanday va qay tartibda boʻlishini oliygoh hal qiladi (yaʼni siz topshirgan oliy taʼlim muassasasi).

3.Savol: Imtihon topshirish uchun davlat toʻlovi mavjudmi?

Javob:Yoʻq magistraturaga hujjat topshirish bepul.

4.Savol: IELTS sertifikat boʻlishi shartmi?

Javob:Yoʻq bu yildan shart emas, keyingi yillardan shar.

5.Savol: IELTS sertifikatim bor, ingliz tili yoʻnalishiga topshirsam imtiyoz beradimi?

Javob:Yoʻq, 1-yoʻnalishi ingliz tili boʻlsa IELTS/CEFR sizga imtiyoz bermaydi. Faqat 2-tili chet tili boʻlgan boshqa sohalarga beradi.

6.Savol: Ingliz tili yoʻnalishlarida asosan qanday savollar tushadi?

Javob:Asosan 3-4 kurslarda oʻtilgan mutaxassislik fanlar boʻyicha savollar tushadi.

7.Savol: Xuddi bakalavr singari bir nechta yoʻnalishlarga topshirsak boʻladimi?

Javob:Yoʻq faqat bitta OTM va bitta yoʻnalish.

8.Savol: Imtihonlarni DTM oladimi yoki yana avvalgidek OTM oladimi?

Javob:Bu yildan faqatgina mutaxassislik testlarni OTM, chet tili testlarni esa DTM oladi.

9.Savol: Magistr.edu.uz tizimidan ro’yxatdan o’tish bo’yicha yo’riqnoma mavjudmi?

Javob: Ro’yxatdan o’tish bo’yicha batafsil yo’riqnoma bilan ushbu havolaga o’tish orqali tanishishingiz mumkin.

10.Savol: Roʻyxatdan oʻtish davomida telefonimga sms kelmayabdi.

Javob: Roʻyxatdan oʻtish uchun hisob raqamingizda kamida 40 soʻm miqdorida mablagʻ boʻlishi lozim. Tizimda sms xabar xizmati mavjud boʻlib, ushbu xizmatdan foydalanganlik uchun har bir sms xabariga 40 soʻm miqdorida toʻlov, aloqa operatorlari tomonidan undiriladi.

11.Savol: Tizimga kirish uchun parolni unutib qo’ydim. Qanday qilib parolni qayta tiklashim mumkin?

Javob: Parolni qayta tiklash uchun, kirish menyusiga o’tasiz hamda “Parolni unutdingizmi” havolasi ustiga bosasiz hamda telefon raqamingizni qaytadan yuborasiz. Sizga tizimga kirish uchun yangi parol sms shaklida yuboriladi.

12.Savol: JSH SHIR nima? magistr.edu.uz portali orqali magistraturaga hujjat topshirish jarayonida pasport ma’lumotlari so’ralmoqda.

Javob: JSHSHIR bu — Jismoniy shaxsning shaxsiy identifikatsion raqami hisoblanadi.
magistr.edu.uz ro'yxatdan o'tish barcha savollarga javoblar

13.Savol: Tizimga kirish uchun login va parolni qayerdan olaman?

Javob: Tizim orqali roʻyxatdan oʻtish tugmasi yordamida, login sifatida telefon raqamingizni yozasiz va siz uchun eslashga qulay boʻlgan parolni ikki marotaba kiritasiz. Sizga sms xabarnoma orqali kod keladi. Mana shu kod bilan login va parolingiz aktivlashtirasiz.

14.Savol: Diplom ilovamni tizimga yuklash imkoniyati boʻlmayabdi.

Javob: Diplom ilovani pdf formatda 10 mb dan kichik hajmda yuklash lozim. Rasm (jpeg, jpg)ni pdf formatga oʻtkazish boʻyicha video yoʻriqnomaga qarang.

15.Savol: Test sinovlari topshirish hududi deganda nimani tushunish kerak?

Javob: Test sinovlari topshirish hududi deganda, Davlat test markazi tomonidan olinadigan chet tili test sinovlari boʻlib oʻtadigan hudud nazarda tutilgan. Bunda Siz oʻzingizga qulay boʻlgan test topshirish hududini tanlash imkoniyatiga egasiz. Mutaxassislik fanidan imtihonlar esa, siz tanlagan oliy ta’lim muassasasi tomonidan tashkil etilgan joylarda tashkil etiladi.

16.Savol: Ro’yxatdan to’liq o’tib «Ariza yuborish» tugmasini bosdim. Mening arizam qachon ko’rib chiqiladi.

Javob: Arizalar 15 iyuldan boshlab oliy ta’lim muassasasi tomonidan ko’rib chiqiladi. 1-qadamda ariza dastlab siz topshirmoqchi bo’lgan OTM tomonidan turdosh yo’nalishlar ko’rib chiqiladi. 2-qadamda ariza siz tugatgan OTM tomonidan diplom ilovasidagi fanlarning o’rtacha bali kiritilib tasdiqlab beriladi.


Ответы на часто задаваемые вопросы при регистрации на портале magistr.edu.uz.

Q1: Могу ли я подать заявку на несвязанные маршруты?

Ответ: Нет, с этого года можно подавать заявки только на родственные маршруты.

Q2: Где и как будет проходить экзамен?

Ответ: Университет решает, как и в каком порядке будет проходить экзамен (т.е. вуз, который вы сдали).

Q3: Взимается ли государственная пошлина за сдачу экзамена?

Ответ: Нет, поступление в магистратуру бесплатное.

Q4: Должен ли я иметь сертификат IELTS?

Ответ: Нет, не с этого года, а с более поздних лет.

В5: У меня есть сертификат IELTS, могу ли я подать заявку на английский язык?

Ответ: Нет, IELTS/CEFR не отдает вам предпочтения, если 1-е направление — английский язык. Дает только 2 языка другим полям, которые являются иностранными языками.

Q6: Каковы основные вопросы на английском языке?

Ответ: В основном это вопросы по специальным предметам, изучаемым на 3-4 курсах.

7. В: Можем ли мы подать заявку на более чем одну степень бакалавра?

Ответ: Нет, только один университет и одно направление.

8.В: Будут ли экзамены сдавать DTM или OTM, как и раньше?

Ответ: С этого года вузы будут сдавать только тесты по специальности, а тесты по иностранному языку — в DTM.

9. Вопрос: Есть ли инструкция по регистрации в системе Magistr.edu.uz?

О: Подробнее о регистрации можно прочитать по этой ссылке.

10. В: При регистрации мне не приходит смс на телефон.

Ответ: Для регистрации на Вашем счету должно быть не менее 40 сумов. В системе есть услуга SMS-рассылки, за которую операторы берут 40 сумов за каждое SMS-сообщение.

Q3: Я забыл пароль для входа. Как я могу сбросить пароль?

О: Чтобы сбросить пароль, перейдите в меню входа в систему, нажмите ссылку «Забыли пароль» и повторно отправьте свой номер телефона. Вам будет отправлен новый пароль в виде SMS для входа.

12.Q: Что такое JSH SHIR? Паспортные данные запрашиваются в процессе поступления в магистратуру через портал magistr.edu.uz.

Ответ: ЖШШИР – это личный идентификационный номер физического лица.

13.В: Где взять логин и пароль для входа?

Ответ: Используя кнопку регистрации через систему, вы вводите свой номер телефона в качестве логина и дважды вводите пароль, который помните. Вы получите код через смс-уведомление. Этот код активирует ваш логин и пароль.

14. Вопрос: Невозможно скачать приложение диплома.

Ответ: Приложение к диплому необходимо скачать в формате pdf размером не более 10 мб. Посмотрите видеоурок о том, как преобразовать изображение (jpeg, jpg) в формат pdf.

Q5: Что подразумевается под тестовой зоной?Ответ: Тестовая площадка – это территория, где Государственный центр тестирования сдает экзамен по иностранному языку. При этом у вас есть возможность выбрать наиболее удобную для вас зону тестирования. Экзамены по специальности проводятся в местах, организованных выбранным вами высшим учебным заведением.

16.В: После завершения регистрации я нажал кнопку «Отправить заявку». Когда будет рассмотрена моя заявка?

Ответ: Заявки будут рассматриваться высшим учебным заведением с 15 июля. На шаге 1 заявка сначала будет рассмотрена высшим учебным заведением, в которое вы подаете заявление. На шаге 2 заявка утверждается университетом, который вы закончили, путем ввода среднего балла по предметам в заявке на получение диплома.

OTM uchun onlayn hujjat topshirish yo'riqnomasi bilan tanishing
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
BAXTIYOR.UZ

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: